Група на ВМРО влезе в сблъсъци с активисти на ГЕРБ пред къщата на Борисов в Банкя(ВИДЕО)

България

Представители на ВМРО водени от Ангел Джамбазки се събраха на протест пред къщата на Бойко Борисов в Банкя, става ясно от кадри, разпространени във Фейсбук.

Повод за демонстрацията е днешното решение на партия ГЕРБ да подкрепи френското предложение за вдигане на ветото върху Северна Македония за старта на преговорите за членство в ЕС.

Те разпънаха плакати с призив: „Не предавай Македония“ и „Бойко, страх ли те е“. Те запалиха и факли.

Внезапно при протестиращите пристигнаха активисти и депутати на ГЕРБ, стигна се до спречкване с представителите на ВМРО

Чуват се обвинения за скъсани фланелки и взимане на телефони.

Пред хората Ангел Джамбазки обяви, че живеем в съдбоносни времена, в които се вижда разколебаване в позицията на Борисов. 

„Дойдохме се да срещнем с човека, който се разколебава. Искаме да кажем на г-н Борисов и всички депутати, че тази кауза надминава всички вътрешнопартийни ежби. Не трябва да се допуска национално предателство в следващите дни“, призова Джамбазки.

Той увери, че не са дошли да се бият с никого.

Георг Георгиев стисна ръката на Джамбазки и обяви, че ГЕРБ е причината да се говори за Северна Македония. „ГЕРБ никога не е извършвала национално предателство. Ние подписахме Договора за добросъседство и рамковата позиция“, подчерта той.

Председателят на Младежи ГЕРБ заяви категорично, че гарант за изпълняване на условията е Европейската комисия и целия ЕС, а условията, които ГЕРБ е поставила, са залегнали в това предложение.

По-късно в Банкя пристигна и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, която изчете предложенията на ГЕРБ, с които да се защити националния интерес на България. Атанасова и Джамбазки се разбраха да се видят утре и да уточнят точките, с които да гарантират националния ни суверенитет. 

Джамбазки и Георг Георгиев се обединиха около тезата, че всички европейски институции ще са гарант за изпълнение на условията към Северна Македония.

Малко след това демонстрацията приключи./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *