Право на отговор: Отстраненият кметски наместник Д. Хамбарджийски: „Никога не съм крал и продавал дърва. Ако пак стана кмет, пак ще давам на местните“

България ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

„Отстранен съм заради административно нарушение. Но и отново да стана кмет пак ще давам на местните дърва. Никога не съм крал и продавал дърва. Може да попитате, Горските, Гранична полиция и местното население“

Това заяви пред репортер на Pirinsko.com отстранения по – рано днес кметски наместник на благоевградските села Габрово и Дебочица, Добрин Хамбарджийски.
А местните в двете села, както и всички които го познават са меко казано в шок от новината.

По думите на хората, Добрин Хамбарджийски е човек с главно „Ч“, който винаги поставя нуждите на останалите преди своите.

Припомняме, че името на Д. Хамбарджийски нашумя особено много още през 2020 година, когато стана ясно, че той изминава повече от 60 км. за да достави хляб и хранителни продукти от първа необходимост на своите съселяни.

В селата Габрово и Дебочица от години няма доставчик на стоки или работещ магазин. Заради това два пъти в седмицата кметът Добри Хамбарджийски разнася на хората хранителни продукти и лекарства.
Той използва личната си кола, за да достави стоките, които предварително хората са си поръчали. Налага му се да носи продуктите на ръка, тъй като между къщите има само няколко малки пътеки. Тогава, Хамбарджийски коментира, че нито от общината, нито от хората, е взимал стотинка повече от това, което е нужно, което струва хлябът или хранителните стоки.

Между 680 и 750 лева ежемесечно са разходите за гориво и по автомобилите.

През 2019 година пък, отново той възобнови събор в село Габрово, след 58 – годишно прекъсване.

И на фона на всичко това, днес кметът на Благоевград Илко Стоянов смени досегашния кметски наместник на селата Габрово и Дебочица – Добрин Хамбарджийски.
Причината за предприетите действия е извършено административно нарушение, касаещо незаконен дърводобив. В тази връзка има и издадено наказателно постановление от страна на кмета Стоянов.
Трудовите правоотношения на Добрин Хамбарджийки са прекратени, считано от днес.
Мястото му ще заеме Нина Николова, която до този момент изпълняваше длъжността „Домакин“ в Дом за пълнолетни лица с деменция “Св. Мина”, с. Падеш. / Pirinsko.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *