В Скопие се проведе голям митинг на ВМРО-ДПНЕ срещу френското предложение за РСМ

БАЛАКАНИТЕ ПОЛИТИКА

В Скопие се очаква да започне среща на коалиционните партньори от кабинета, начело с Димитър Ковачевски. Според местни медии, на нея ще бъде препотвърдено намерението на управляващите за редовни парламентарни избори през 2024 година, когато ще има гласуване и за президент.

Срещата идва часове след като в центъра на Скопие се проведе митинг на опозицията с искане за предсрочни парламентарни избори. Надсловът на протеста, в който се твърди, че са участвали около 90 хиляди души, беше „Твърде много е!“, а сред акцентите в речта на лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ – Християн Мицкоски, беше т.нар. френско предложение за решаването на разногласията между София и Скопие.

„Докато съм председател на ВМРО-ДПМНЕ, Конституцията няма да бъде променена, за да влязат българските искания в нея’, каза Мицкоски пред събралото се множество.

По-рано властите в Скопие уточниха, че ще обявят позицията си по инициативата на френското председателство след като стане ясна единната позиция на европейските лидери./бнт, сн: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *