Европейско злато за гимнастичките на България в отборната надпревара

СПОРТ

Националният тим на България по художествена гимнастика спечели златото в отборното класиране при жените на Европейското първенство, което се провежда в Израел.

Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбълът извоюваха отличието, благодарение на отборния дух и отличното си представяне.

Българският състав триумфира с общ сбор от 333.150 точки. Според регламента се взимат под внимание оценките от квалификациите в индивидуалното и двете изпълнения на ансамбъла за многобоя.

На второ място, далеч зад нашия отбор, остана Италия с 325.600 точки. На третата позиция е Израел с 324.300 точки.

В многобоя ансамбълът ни остана без медал. Тимът ни в състав Женина Трашлиева, Вая Драганова, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Камелия Петрова завърши на 4-о място със сбор от 64.150 точки.

Момичетата на треньора Весела Димитрова изиграха чисто съчетанието си с пет обръча, за което получиха 34.650 точки. При второто си излизане на килима за смесеното съчетание (три ленти и две топки) грациите ни допуснаха груба грешка, с използване на резервен уред, за което бяха оценени с 29.500 точки.

Ансамбълът ни се класира за финалите и на двата уреда, като разпределението на медалите ще стане ясно в неделя.

Златото в многобоя изненадващо спечели тимът на Израел, който успя да изпревари Италия и Азербайджан.

Европейското първенство продължава и днес-, 19 юни, от 10.00 часа по БНТ 3 с финалите в индивидуалната надпревара. Боряна Калейн и Стилияна Николова ще вземат участие и на четирите уреда./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *