Горски пожар избухна в гориста местност в Бранденбург

СВЯТ

Горски пожар избухна снощи в гориста местност югозападно от Берлин. Предполага се, че на мястото има невзривени боеприпаси от Втората световна война, а това затруднява гасенето, предаде ДПА.

Горският пожар в района на градчето Тройенбрицен в Бранденбург гори на площ от около 60 хектара и образува огромен стълб пушек във въздуха, който се вижда от километри, заяви Раймунд Енгел, представител на противопожарните служби.

За борба с пламъците са задействани около 380 пожарникари, полицаи, военнослужещи и служители на гражданската защита, заяви говорител на окръжните власти.

Това масирано разполагане на жива сила за гасене на пожара буди опасения, тъй като огънят се разпространява в район, в който властите предполагат, че има невзривени боеприпаси от Втората световна война, каза Енгел и добави, че вече е имало експлозии.

Пожарът възникна на фона на рязко повишение на температурите в много части на Германия, което изсуши почвата. Обстановката допълнително се усложнява и от постоянно менящата се посока на вятъра.

Усилията за потушаване на огъня се очаква да продължат и през днешния ден./труд.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *