Радев: С калните си борби депутатите дискредитират цялата политическа система(ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

Това заяви президентът

„Като всеки българин, и аз следя с огорчение разпадът на това Народно събрание. Депутатите трябва да са наясно, че с калните си борби дискредитират цялата политическа система“. Това заяви президентът Румен Радев в коментар на актуалната политическа обстановка у нас.

Той категорично заяви, че „българският парламент не е тържище“. „Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел. Но и двете страни убиват доверието на българите в политческата класа“, коментира още държавният глава. Според него има „братуване между политически противници в името на властта“.

„Блокажът на институциите е факт, но хората чакат бързи решения. Животът поскъпва. А правителството носи цялата отговорност, докато НС не реши друго. Тези скандали не трябва да го отклоняват от решаването на неотложните задачи“, каза още Радев.

Според него кабинетът трябва да разсее съмненията, че може да отстъпи от позицията на България по темата за Северна Македония.

„Идната седмица министър-председателят заминава за Брюксел и трябва да отстои националните интереси. Затова и НС, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява премиерът. Но тя не може да се разминава с рамката на Консултативния съвет за национална сигурност. Всяко хитруване или опити за подмяна ще имат тежки последствия”, заключи президентът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *