Лекари се борят за живота на дете от Хасковско, жестоко нахапано от куче

България

Куче нахапа 10-годишно дете в хасковското село Въгларово, като му нанесе жестоки рани. За живота на момчето се борят лекари в пловдивска болница. Инцидентът е станал във вторник.

Куче от породата азиатски вълкодав излиза от двора и напада 10-годишното дете, като му нанася жестоки рани. Детето е в пловдивска болница, където и до този час лекари се борят за живота му.

„Заварих детенцето в локва кръв и баба му до него. След 10 минути дойде линейка, превърза детето и го взе“, казва Димитър, очевидец на инцидента.

Кучето е едно от няколко, които се отглеждат навързани по дървета. От много години животните тормозят жителите на Въгларово. След множество жалби едва през 2019 г. на собствениците са наложени глоби. Това обаче не прави кучетата по-безопасни, а хората не могат да преминат пеша през въпросния участък.

Дете е с опасност за живота след нахапване от куче в Хасковско

„Отношението на собственика не е нормално. Просто искаме това нещо по някакъв начин да спре. Искаме и Хасковска община да се намеси в този случай“, коментира друга жителка на селото.

Кучето, нахапало детето, е в приют и ще остане там, докато тече разследването. На този етап към собственика няма повдигнато обвинение, но се очаква това да се случи в рамките на днешния ден./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *