Балъков е в Топ 10 на Щутгарт за всички времена

СПОРТ

Големият български футболист Красимир Балъков получи признание, като бе нареден на десето място в класацията за най-добри играчи на германския Щутгарт за всички времена, подготвена от вестник „Билд“.

„Истинска десетка – водач, генератор на идеи, майстор на свободните удари и звезда. Бала беше сърцето на магическото трио. Един от най-важните му голове бе през 2001 година, като благодарение на него Щутгарт запази мястото си в Бундеслигата по време на предпоследния кръг. Той остава и рекордьор по дузпи за отбора, като с магическия си ляв крак е вкарал 19 наказателни удара“, се казва в материала за Балъков. 

Българинът е най-високо класиран от магическото трио, като настоящият директор на Херта Фреди Бобич е нареден на 21-во място, а Джоване Елбер е на 33-а позиция. Балъков изпреварва по заслуги и много други големи имена като Ханзи Мюлер, Фриц Валтер, Какау, Сами Хедира, Бернд Фьорстер, Кевин Курани, Александър Хлеб, Томас Бертолд, Дунга и Бенжамен Павар. 

Пред Балъков са класирани Звонимир Солдо, Марио Гомес, Юрген Клинсман, Карлхайнц Фьорстер, Гюнтер Савицки, Херман Онлихер, Карл Алгьовер, Гуидо Бухвалд и Роберт Шлинц.

Красимир Балъков намира място и в идеалния отбор на Щутгарт за всички времена./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *