Подкрепял ли е Румен Радев тест за инфантилност на депутатите?

България ЛЮБОПИТНО

Информационни сайтове цитират изказване на президента Румен Радев за поведението на народните представители и показания среден пръст от депутата Христо Петров – Ицо Хазарта.

Твърдение: Радев е казал, че има резон нapoднитe пpeдcтaвитeли дa бъдaт пoдлaгaни нa тecт зa инфaнтилнocт 

Статиите с това твърдение се откриват в групи във Facebook (виж по-долу).

Информациите за президента Румен Радев са разпространени на 3 и 4 юни. 

На 3 юни той участва в откриване и освещаване на военен паметник на войниците от 11-а пехотна Македонска дивизия под връх Тумба в Беласица. 

След церемонията Радев отговаря на журналистически въпроси, свързани с актуализацията на държавния бюджет, антикризисните мерки, протеста на полицаите и надзирателите, както и показания среден пръст в Народното събрание. 

Коментарът на Радев за случая е следният:

„Нашият парламент се е нагледал на какво ли не. Тук не става въпрос за средни пръсти. Става въпрос за цялостно поведение и отношение вътре в парламента. Нашите народни представители не трябва да забравят, че с всичките си действия, с начина, по който изглеждат, с начина, по който говорят, те изразяват отношението си към българските граждани“.

Видео от цялото изказване на президента Румен Радев

Видео, излъчвано на живо, е публикувано и в страницата на „По света и у нас“ във Facebook

Няма информация за друго изказване на президента, в което да е изразил цитираните в сайтовете твърдения.

Един от тях уточнява в края на статиите си, че не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ. „Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна“, посочват от сайта.

Заключение

Думите на президента Румен Радев, разпространени в информационни сайтове, че е подкрепил тест за инфантилност на депутатите, не отговарят на истината. Цитираното твърдение е НЕВЯРНО. /БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *