Започва приемът на документи за участие в класирането на кандидат-студентите в ЮЗУ „Неофит Рилски“ 

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

На 13 юни 2022 г. започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2022/2023 г. в Югозападния университет „Неофит Рилски“, съобщиха от висшето учебно заведение.
За да участват в класирането кандидат-студентите подават следните документи: комплект документи за кандидатстване (по образец); оригинал и копие на дипломата за завършено средно образование; декларация, че кандидатът към момента не се обучава по специалност, субсидирана от държавата; декларация от лица, загубили студентски права, кандидатстващи на общо основание по същата специалност, по която са се обучавали (декларациите не се попълват от кандидатстващите само за платена форма на обучение и завършващите средно образование през 2022 г.); удостоверения и/или сертификати от олимпиади, национални и регионални състезания, международни и републикански, образователно-научни, художественотворчески и спортни прояви.


За завършилите средно образование в чужбина – удостоверение за признато завършено средно образование, издадено от МОН или от регионалните управления по образование по местоживеене, съдържащо преизчислени по шестобалната система оценки; За специалностите „Педагогика на музикалното изкуство“ и „Изпълнителско изкуство (народни инструменти или народно пеене)“ кандидатите задължително вписват върху плик-заявлението музикалния инструмент, с който кандидатстват, а за специалност „Спорт“ вида на спорта.


Документите ще се приемат от 13 юни до 5 юли 2022 г. в зала 1102 А, етаж І на Учебен корпус № 1, от 08:00 ч. до 17:00 ч. в делничните дни и от 09:00 ч. до 15:00 ч. в събота и неделя.


Онлайн приемът на документи ще се осъществява в срок от 13 юни до 1 юли 2022 г.
Първото класиране на кандидат-студентите за учебната 2022/2023 г. в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще бъде обявено на 8 юли 2022 г.


Подробна информация за Прием 2022 е публикувана на университетския сайт: www.swu.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *