Русия: Унищожена е база за обучение на чуждестранни бойци в Украйна

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

Засега няма коментар по темата от украинска страна

Министерството на отбраната на Русия съобщи днес, че с руски ракети „въздух-земя“ е била унищожена военна база в Централна Украйна, в която са се обучавали чуждестранни бойци, предадоха АП и ТАСС.

По думите на говорителя на ведомството генерал-лейтенант Игор Конашенков базата е била в района на населеното място Новоград Волински, Житомирска област, на около 125 километра западно от столицата Киев. Той добави, че руски ракети с прецизно насочване са унищожили склад за боеприпаси в околностите на Парасковиевка в т. нар. Луганска народна република (ЛНР) и зенитен ракетен комплекс „Оса-АКМ“ в района на Раздоловка в т. нар. Донецка народна република“ (ДНР). 

Засега няма коментар по темата от украинска страна, отбелязва АП.

В сводката си генерал Конашенков изброи още, че руските сили за унищожили с въздушни удари два пункта за управление на украинската армия, 22 места със съсредоточаване на украинска жива сила и военна техника, свалили са украински самолет „Су-25 в ДНР, прехванали са украинска ракета „Точка-У“ в Херсонска област и два реактивни снаряда „Смерч“ в ДНР. Според него в ЛНР са били унищожени две ракетни системи за залпов огън „Град“ и над 200 „националисти“. /нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *