Председателят на ОбС Радослав Тасков води в Благоевград най – голямата българска верига магазини „Фантастико“

ТОП НОВИНИ

От години Благоевград е на дъното на всички класации по отношение възможностите за работа и инвеститорски интерес. За съжаление това стана причина много наши съграждани да напуснат любимия град и да търсят възможности за препитание в други населени места, дори в други държави.

Днес обаче „виждаме светлина в тунела“, след като стана ясно, че благодарение на председателя на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, в Благоевград врати ще отвори една от най – големите и бързо развиващи се български вериги за хранителни стоки – „Фантастико“.

Новият магазин ще се намира на терена в района на Зърнени храни и ще бъде с внушителни размери. Освен частта, в която ще бъде обособен магазинът за хранителни стоки, инвеститорите предвиждат да изградят зала за боулинг и още няколко помещения, в които ще отворят врати магазини за нехранителни стоки и техника.

Сделката за терена е факт от края на месец април, когато Тонка Трайкова, един от съсобствениците на КФМ и съпругата на председателя на ОбС Радослав Тасков, продават земята на Валери Николов, собственик на търговска верига „Фантастико“.

По темата потърсихме за коментар председателя на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, който попитахме дали действително има такава сделка и ще има ли в областния център „Фантастико“, а той заяви следното:

„Да, има такава сделка, която е факт от близо месец и половина. Собственик на терена вече е „Фантастико“. Лично аз съм много щастлив, че в Благоевград място ще намери утвърдена българска верига, която е предпочитано място за пазаруване заради големия асортимент и качеството на предлаганите стоки.

Добре съм запознат с плановете на инвеститорите, които предвиждат създаването на голям магазин, зала за боулинг и още няколко магазина. Най – важното от всичко е, че се предвижда да бъдат разкрити нови близо 100 работни места за жителите на Благоевград.“

Търговска верига „Фантастико“ е създадена през 1991 година, като семейна компания. Първият магазин отваря врати в София. Днес магазини „Фантастико“ са общо 45, като вериги има в София, Кюстендил, Перник и Елин Пелин.

Магазинът, който ще се предвижда да отвори врати в Благоевград ще наподобява Търговският център „Фантастико“ в град Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *