Работата на 80 % от лекарите в Пиринско блокирана вече 2 дни! Заради гаф със софтуера „Хипократ” на софийска фирма не могат да издават електронни направления и да преглеждат пациенти

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ПОЛИТИКА

Софийска фирма подлуди лекарите от доболничната помощ в Пиринско – джипита и специалисти, които втори ден не могат да издават електронни направления на пациентите си. Причината е проблем в софтуера, заради който системата не работи, а лекарите са с вързани ръце и не могат да обслужват пациентите си.

 „Проблемът е голям, тъй като с медицинския софтуер „Хипократ“ на фирма „Контракт“ работят 80 % от лекарите в доболничната помощ в Благоевградска област. Тя беше монополист в сектора доскоро, но се появиха и други фирми. От два дни ни късат нервите, тъй като системата не работи и не можем да издаваме електронни направления.

Не е пречка да напишем направления на хартиен носител, но те вече не се признават от Здравната каса. Не можем да преглеждаме  пациентите си. От фирмата ни обясняват, че всеки момент ще отстранят проблема, но в момента сме доникъде”, заяви за „Струма“ председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пиринско д-р Дафина Тачова.

Заради проблемната ситуация Районната колегия на лекарския съюз в Благоевград сигнализира централата на БЛС./struma.bg, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *