Очаквано! Валят откази за съветническо място от листата на Ан. Тодоров

ТОП НОВИНИ

Безпрецедентни откази от полагащо се съветническо място са получили Общинска избирателна комисия.

Въпреки заседанието снощи, все още няма решение на Общинска избирателна комисия – Благоевград за попълване състава на Общински съвет Благоевград.

Както вчера Ви информирахме, досегашният общински съветник Цветозар Балабанов не издържа на постоянния натиск и заплахи на изживяващия се като лидер на групата на „Зелените“ в местния парламент Андон Тодоров.

За момента отказ за полагане на клетва пред ОИК са депозирали: Йордан Кормев, Райна Бешева, Росица Грънчарова и Виолина Китанова.

По информация на Новинарска агенция Е-79 нюз това няма да са единствените отказали се. Любопитното е, че лично Андон Тодоров носи готовите и подписани заявления в комисията.

Днес изтече информация за следващата в листата – Македонка Шопска, че ще бъде новият съветник.

Дали ще се съгласи и дали няма да бъде натискана да се откаже ще стане ясно в сряда вечерта, когато заседава ОИК.

Според запознати, реакцията за отказ е съвсем нормална, предвид името и практиката с която, е популярна групата на „Зелените“ в ОбС. Групата на Дончо в Общински съвет е популярна с това, че никой никога не взема думата и не задава въпроси.

Наблюдателни колеги съветници припомнят, че досегашният съветник Балабанов, Лилия Иванова, Соня Ставрева и Милена Камбурова, която зае мястото на напусналия доброволно Тодоров, идват на сесия с дневен ред, на който пише как трябва да гласуват.

При промяна на обстоятелствата в хода на сесиите се чака SMS от Тодоров. Единственият, който си позволяваше да не гласува така бе Цветозар Балабанов.

Другото, което прави впечатление е, че трите дами, имащи претенции да са народни избраници, изчакват да минат 75% от дневния ред (това е условие да си вземат пълна заплата) и вкупом напускат залата. Въпросите, относно това трябва ли такива подставени лица да бъдат съветници и има ли полза от тях, ги оставяме на читателите.

Анонимници, които са призвани да решават важни за града въпроси, без собствено мнение и без каквато и да е експертиза.

Отказите, които са факт в ОИК, говорят за това, че практиката за натиск към легитимно избрани представители на листи продължава.

Жалко е, че по време на местните избори много лесно се дава съгласие за участие в листите и след това се позволява на такива като Дончо да ерозират местното самоуправление.

Нещо повече такива „представители“ уронват престижа на самия Общински съвет. Някой ще се запита защо е всичко това? И защо строителят Тодоров държи на всяка цена да има общински съветници на „каишка“?

Отговорите ще получите в поредицата, която предстои да публикуваме и с която се надяваме да изчистим местната власт от търговците и обикновените далавераджии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *