.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.02.2016 08:57

Коментари 0 / Видяна 828

Номинират Българската православна църква за Нобелова награда

По инициатива на Адвокатската колегия в Израел, Българската православна църква ще бъде номинирана за Нобелова награда, съобщи адвокат Моше Алони, по време на срещата на премиерa Бойко Борисов в Йерусалим с представители на българската общност, предава БНР.

Адвокат Моше Алони вече е начело и на Дружеството за приятелство с България. Мотивът, църквата ни да получи признание, е делото и по спасяването на българските евреи:

Българската църква , която беше неминуема с доблест и християнство за спасяването на българските евреи, да получи Нобелова награда за мир за това нейно участие. И така ние действаме и ще разпръснем в цяла Европа, в целия свят ще искаме тяхната помощ„, зяви пред БНР Моше Алони.

Премиерът Борисов нарече народите ни братски:

Няма такива братски отношения, че може би Израел е единствената страна, в която като кажеш отношението към България е еднакво за всички. Дали са десни, леви или други партии, България я обичат всички“, заяви Бойко Борисов.

На днешната си работна среща с премиера Бенамин Натаняху Борисов ще обсъжда теми от взаимен интерес, най-вече в търговско-икономическата сфера и енергетиката.

E79 News
Тагове:

Коментари: