28 Януари 2022
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.03.2013 19:00

Коментари 2 / Видяна 5582

Полиция и прокуратура работят по случая с 11-годишното момиче в Кюстендил

Още по темата: Полиция и прокуратура работят по случая с 11-годишното момиче в Кюстендил Секта в Кюстендил учи петокласници да се режат и палят

 

Полиция и прокуратура работят по случая с 11-годишното момиче от Природо-математическата гимназия в Кюстендил, което рисува сатанински символи и ги пали пред очите на съучениците си. Директорът на училището отхвърля твърденията, че става въпрос за секта.

Сигналът за случващото се е подаден от съученици на 11-годишната Моника. Извън двора на училището момичето рисувало пентаграм, който се приема като окултен символ, и палила клечки върху него.

„Това е първият сигнал, който получаваме за това дете, на 15 март. С децата, които са присъствали на случая е разговаряно  и техните писмени показания са изпратени също в детска педагогическа стая,” каза Ани Кюркчиева, директор на ПМГ- Кюстендил.

Сред гимназистите се коментира, че Моника приканвала съучениците си да извършват сатанински жертвоприношения. Според тях родителите и също са част от секта.

 „Искам да уверя и учениците, и техните родители, че такова нещо в ПМГ- Кюстендил не се е случвало. Нито са се клали, нито са се палили,” категорична е Кюркчиева.

„Знам, че са малко затворено семейство. Детето излизаше малко, не дружи и рядко я виждаме. Тя много с черно се облича,” каза ученик. 

С Моника и нейните съученици работи психолог.

 „Работят специалистите и със семействата. Колективът на абсолютно всички педагогически инспектори на територията на Кюстендил са подготвени за превантивна дейност,” каза Петър Паунов, кмет на община Кюстендил.

 „Става въпрос за отделен случай, който не бива да се преекспонира и да се преувеличава,” заяви Ирена Чалъкова, психолог към ОД на МВР- Кюстендил.

Материалите по случая с 11-годишното момиче са предадени в прокуратурата в Кюстендил. 

 

 

Автор: Ваня Иванова, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN