24 Май 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6583 BGN 1 GBP = 2.2304 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.02.2013 07:16

Коментари 1 / Видяна 1574

Преглед на местния печат

“Струма”

Печка-духалка изпепели жилище, докато семейството е на кафе

Пожар изпепели напълно етаж от къща и таванско помещение в санданското село Вълково, в пламъците загина и домашният любимец на фамилия Елезови, кучето се задушило от силния дим. Младото семейство по време на огнения инцидент било на кафе в заведение на метри от дома им, това ги е спасило.

Пожарът е станал около 8.00 ч., семейството е излязло на кафе, но оставили печка-духалка да работи в спалното помещение. Версията е, че пожарът е предизвикан от късо съединение.

 

Назначават 8 чиновници в община Благоевград, 4-ма в незаконното строителство

До осем души ще се увеличи съставът на Общинска администрация в Благоевград, ако  на извънредната сесия този петък, на която ще се приема и бюджетът за 2013 г., съветниците гласуват новата административна структура. Два щата се откриват допълнително за охрана, която отговаря за опазване на тревните площи и общинската собственост в града, в момента охранителите са само двама.

 

7 френски фирми искат да строят хотели в Сапарева баня и Паничище

7 френски фирми, сред които и мощната хотелска верига „Сокор”, искат да инвестират в община Сапарева баня. „Сокор” има хотелски вериги в цяла Европа. Седемте френски фирми са представили своите намерения в Министерски съвет дни преди оставката на правителството заедно с инвеститорите на срещата, присъствал е и кметът на община Сапарева баня Сашо Иванов.

 

Дама адресира любовно писмо до ул. „Дабалю Дабалю, обл. Ком”

Венера Йорданова от гр. Кюстендил внесе поредната порция смях във фейсбук, след като публикува пощенския плик, който е изпратила до предаването „Море от любов”.

Кюстендилчанката е адресирала плика до „получател: Наталия, ул. Дабалю Дабалю, обл. Ком, гр. София”, явно  тотално оплитайки се между реалния адрес и електронния сайт.

 

“Вяра”

Над 50 разплакани деца от Говедарци: Искаме си пистите, бизнесменът Валери Гигов ги държи заключени, в кръчмите ли да спортуваме?!

Над 50 деца от самоковското село Говедарци излязоха на протест разплакани. Те скандираха срещу бизнесмена Валери Гигов да не държи пистите край селото под катинар. ”Този човек ограбва детството ни, ние всички сме скиори, но за първа година не сме стъпвали по пистите, защото Гигов е заключил лифта, Гигов не обработва пистите, Гигов ги унищожава, защо и кой му ги даде да ги стопанисва?, питаха децата. За разлика от всички протестиращи, които се изправиха срещу монополите и бедността, децата на Говедарци изказаха възстановяване на спортната база в курортното село.

 

Янко Лудия събира подписи в Радомирско срещу лошите условия в затворите

Подписка срещу лошите условия в затворите, инициирана от известния с жестокостта си бандит от близкото минало Янко Ваташки-Лудия, се събирала от известно време в Радомирско. Тя тръгнала от родното село на Лудия Друган, научи репортер на вестник „Вяра”. За инициативата на Ваташки в селото никой не смее да говори открито. Тези, които доскоро са събирали подписи в негова подкрепа, не си признават.

 

300 петричани скандираха на протеста: Искаме работа, вън кмета!

Над 300 протестиращи се събраха на митинг пред сградата на кмество Петрич. Децата на демокрацията, както се обявиха заради възрастта си, искаха работа и скандираха „Оставка”. Тя бе персонално към кмета инж. Вельо Илиев и екипа му. В началото на протеста митингуващите затвориха движението при кръговото кръстовище. С развети знамена и лозунги те спряха движението за повече от час и половина. Оказа се, че организаторите от пърия протест отсъстват.

 

Възстановяват коритото и разрушените диги в кюстендилското Долно село

Започна възстановяването на речното корито и разрушените защитни съоръжения по поречието на река Бистрица в района на кюстендилското Долно село. Извършените ремонтно-възстановителни работи са на км 1+984 над моста на Доларска.

Коригираният участък, който е в района на “Напоителни системи“ ЕАД клон Струма-Места, е с дължина 400 м. Корекцията следва съществуващото речно корито, което е било изместено вследствие на натрупани наноси и обрасла растителност, създаващи потенциална опасност от срутване на прилежащия мост и нарушаване целостта на дигите. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.05.2018

1 USD =1.66 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.23 BGN

10 CNY =2.60 BGN

1 CHF =1.67 BGN

100 JPY =1.50 BGN