28 Януари 2022
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.01.2022 17:00

Коментари 0 / Видяна 364

Награждават с медали „За заслуга“ огнеборци от Благоевград, участвали в потушаването на пожара в кв. „Струмско”

 

Да бъдат наградени с медали „За заслуга“ пожарникари от Благоевград, участвали в потушаване на пожара в кв. „Струмско”, предлага на президента правителството. Това стана ясно след вчерашното заседание на МС съвет, което се проведе дистанционно вчера.


За постигнати високи резултати в служебната дейност, проявено себеотрицание, изключителен професионализъм и получен широк обществен отзвук при изпълнение на служебните задължения, в резултат на които са защитени живота и имуществото на гражданите, с проекта на РМС се предлага на президента на Република България да издаде укази за награждаване с медали „За заслуга“ на следните служители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на Министерството на вътрешните работи:

 

младши експерт Давид Гълъбов, началник на дежурна смяна в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“, младши експерт Димитър Георгиев, командир на екип в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“, младши експерт Ангел Величков, командир на екип в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“, младши инспектор Димитър Златков, старши пожарникар в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“.

 

На 10.12.2021 г. в 18,39 ч. в РСПБЗН – Благоевград е получен сигнал за пожар в жилищна сграда в квартал „Струмско“, бл. 18, община Благоевград. Съобщението е, че гори апартамент на 7-ия етаж. Веднага към мястото на произшествието се отправят два пожарни автомобила.

 

При изключително сложни обстоятелства на гасене на пожара предложените за награждаване с укази на президента на Република България с медали „За заслуга“ са успели да потушат пожара, като в евакуацията на хора са участвали 22-ма служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на Министерството на вътрешните работи.

 

Те успяват да спасят 8 човека (от които 4 деца) по автомеханичната стълба и 20 човека през стълбищната клетка на жилищния блок. Пожарът е ликвидиран в 22,30 ч. на 10.12.2021 г. благодарение на професионалното и адекватно реагиране на екипите на мястото на произшествието. 

Автор: в. Струма, E79 News; Снимки: Илюстративна
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN