28 Януари 2022
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.01.2022 12:35

Коментари 1 / Видяна 3026

Кметът Илко Стоянов: ГЕРБ са се посветили да пречат на работата ми, без да отчитат какво ще се случи на Благоевград, ако продължаваме да стоим на едно място…

 

Видно е, че ГЕРБ са се посветили на това да пречат на Илко Стоянов, без да отчитат какво ще се случи с Благоевград, ако продължаваме да стоим на едно място. Сериозните политици трябва да са наясно с всички обстоятелства, които са необходими за съществуването на един град.

 

Всички знаем, че община Благоевград дофинансира със собствени средства план-сметката за сметоизвозване. По този начин обаче общината се лишава от възможността да финансира множество социални, културни и образователни инициативи. В момента около 70% от месечния бюджет се отделя за сметоизвозване.

 

Всеки един от активните политици беше направил сравнителна справка с останалите административни единици в България и беше видял огромната разлика между нашата и другите общини.

 

И неслучайно общинските съветници гласуваха тази промяна, тъй като Благоевград стои на равнището от 2008 година по отношение на такса смет. Всички политически партии, в това число и ГЕРБ, са наясно, че на насрочената извънредна сесия нямаше как да се коментира увеличението на такса смет, тъй като в дневния ред не съществуваше такава възможност.

 

Несъстоялата се сесия и насрочената отпреди това пресконференция показва, че ГЕРБ в комбинация с други съветници, както и вечни протестъри, са имали координирано мероприятие, чиято цел е била да измести акцента, съвсем по български.

Не бих си позволил да коментирам липсата на кворум по време на днешното извънредно заседание на Общински съвет, особено по време на Ковид пандемия.

 

По отношение на решението на ОбС, аз твърдя от първия ден, че община Благоевград не е нарушила никакви законови разпоредби и от областния управител очаквам единствено да спази закона, за да не се налага да водим безсмислени дела, които ще бъдат единствено и само в ущърб на жителите на Благоевград. Съвсем естествено е да защитя интересите на общината тогава, когато няма нарушени законови процедури.

 

И ако говорим за стискане на ръце, след днешната пресконференция на ГЕРБ стана ясно, че ако някой с някого си е стиснал ръцете, то това са били ГЕРБ и предишният областен управител Николай Шушков, при това в ущърб на община Благоевград.

Колкото до темата, касаеща парк Бачиново, коментирана по време на пресконференцията, ще кажа, че общественото обсъждане за парк Бачиново продължава да протича и към този момент.

 

Хората са активни, което намирам за много добър признак. От своя страна, аз умишлено не се намесвам в обсъждането, но се вслушвам в конструктивните мнения на хората и ще оповестя решението си в най-скоро време. Чак тогава ще се види какво точно предлагам.

 

За 6 месеца настоящото ръководство успя да преодолее най-тежката финансова година за общината от много време насам, успя да подреди администрацията и успя да преструктурира дълга на общината. Нещо повече, успяхме да намерим време да подготвим и внесем предложение за мащабен проект, какъвто община Благоевград не е имала от 40 години насам.

 

Тези действия изплашиха много хора, които бяха свикнали да паразитират скрито на гърба на общинския бюджет. Осъзнавайки, че един такъв проект ще промени цялостно развитието на община Благоевград, но ще ги изхвърли завинаги от топлите им местенца, те са ужасени и не спират да пречат. Най-абсурдното в цялата работа е, че същите тези хора превърнаха един емоционално нестабилен човек в знаме на тяхната борба, който се представя за журналист и треньор.

 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

Наблюдател, 13.01.2022 23:12

Аре па ти вземи да работиш нещо бе .Само мрънкаш тоя ти пречи, оня ти пречи ревльо. Май немаш представа защо си там .Оправи лампите че насекъде е тъмница, а й разкарай помиярите от улиците ,че народо не смее да излиза вече

1
 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN