28 Януари 2022
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.11.2021 16:59

Коментари 0 / Видяна 1950

Ремонтът на пет от 11 благоевградски улици, финансирани с 5 млн. заем от фонд ФЛАГ, още не е стартирал

 

Още не е стартирал ремонтът на пет от общо 11-те улици в Благоевград, за които предишният кметски екип с одобрението на ОбС изтегли 5 млн. кредит от фонд ФЛАГ.

 

Това съобщи вчера кметът Илко Стоянов в отговор на питане на общинския съветник Кирил Илиев. Той припомни, че групата на ГЕРБ бе против тегленето на кредита, и настоя за подробности докъде е стигнало изпълнението на дейностите, във връзка и с новото искане на градоначалника за рефинансиране на безлихвен заем от 807 000 лв. към централния бюджет.

 

Той бе изтеглен през 2020 г. за покриване на разходи за противоепидемични мерки. Заради занижените приходи срокът за погасяването му изтича в края на 2021 г.

 

„Единствената възможност да го разсрочим е да вземем нов заем в същия размер, който също ще е за 1 г. и пак безлихвен“, обясни кметът Илко Стоянов, а искането му бе подкрепено от всички присъстващи в залата 37 съветници.

 

В отговор на К. Илиев градоначалникът информира, че към вчерашна дата по ул. „Борис Сарафов“ работници на изпълнителя „ВИП Трейд енд билд“ ЕООД са изкопали около 80 м и частично са положени канал и водопровод.

 

Реконструкцията на ул. „Неофит Рилски“, възложена на „Енергобилд ГИ 2020“ ДЗЗД, е завършена и предстои издаване на акт 16.

Завършени са строителните дейности и на улиците „Сергей Румянцев“ с изпълнител „ГД Благоевград 2020“ ДЗЗД – Симитли.

 

Не е стартирало още строителството на ул. „Васил Априлов“ от о.т.200 до о.т.183, възложено на „ВИП Трейд енд билд“ ЕООД с издадено разрешение за строеж, на ул. „Патриарх Евтимий“ с изпълнител „Пиринстройинженеринг“, на ул. „В. Априлов“ от о.т.107 до о.т.125, спечелена от „ А-Строй“ ЕООД, на която е преведен аванс.

 

Заради подадени жалби в КЗК не са стартирали и реконструкцията на канализацията на ул. „Дж. Баучер“, както и на ВиК мрежата на ул. „Крали Марко“, възложени на „Статус” ДЗЗД.

 

До 30 ноември е удължен срокът за реконструкция на ВиК мрежата на ул. „Алеко Константинов“, възложена на „Грома холд“ ЕООД, където текат довършителни дейности, а положеният асфалт, бордюри и плочки са на 95 %.

 

За реконструкцията на ВиК мрежата по ул. „П. Стоянов“, възложена на „Пиринстройинженеринг“ АД, срокът е удължен, отнета е старата асфалтова настилка и е направен изкоп.

 

От 1 седмица същата фирма е започнала работата по реконструкция на ВиК мрежата на ул. „Сава Михайлов“ и общината е превела аванс.

ДЗЗД „Листопад 2020“ е започнало изместването на захранващ водопровод в участъка от о.т.201 до о.т.118 на Четвърти микрорайон, но заради проблем с местоположението на съществуващия водопровод се чакат лабораторни изследвания.

 

За ремонт на ВиК на ул. „Елин Пелин“ е издадено разрешение за строеж за благоустройство, а за благоустрояване на ул. „Листопад“ има проверка от ДНСК и се чака да влезе в сила строително разрешение, информира кметската администрация. 

Автор: в. Струма, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN