28 Януари 2022
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.11.2021 16:32

Коментари 0 / Видяна 764

От 1 януари пенсиите да не са по-ниски от тазгодишните

 

Преговарящите четири формации за сформиране на коалиционен кабинет постигнаха съгласие, че от 1 януари догодина пенсионерите няма да получават по-малко пари, отколкото в момента.

 

Това стана ясно при обсъждането дали да продължи изплащането на Covid добавката от 120 лева и през първите три месеца на следващата година.

 

Бе възприето минималната работна заплата да бъде половината от средната, но след постигане на съгласие със социалните партньори.

Майчинството през втората година на детето ще се заплаща с една минимална работна заплата месечно, а общинските и държавни детските ясли и градини ще са безплатни за родителите.

 

За бизнеса и догодина ще продължат да действат сегашните Covid мерки за запазване на заетостта и на доходите на наетите.


Асен Василев от "Продължаваме промяната" обяви, че ще се завишат глобите за укриване на заплати и осигуровки:

 

"Големи глоби и криминализиране на доплащането на ръка над официално декларираните заплати. Като това да важи не само за работодателя, но и за счетоводителите, които обслужват тази практика, а и за самото лице".

 

Гаранционен фонд за изходящия туризъм, който да действа в ситуации на криза, предлагат две от политическите формации - "Демократична България" и "Има такъв народ", които предлагат и Стратегия за туризма с акцент върху морски, планински, балнео, конгресен, културен и друг туризъм. От БСП предложиха да продължи помощта от 35 евро на турист за чартърите, които пристигат в България.

 

Автор: БНР, E79 News; Снимки: Илюстративна
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN