26 Октомври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.10.2021 14:28

Коментари 0 / Видяна 438

В Благоевград дискутираха бъдещето на Европа чрез малките общности


Гражданското участие в решаването на проблемите на малките общности, е част от общата европейска политика.

 

Като коректив на всяко едно управление, гражданското общество е основен елемент в диалога с местната и централната власт.

 

Това подчерта на днешната дискусия, свързана с развитието на ЕС и малките общности, заместник-кметът на Благоевград, Дамян Качулски.

 

Общината бе домакин на тематична среща, организирана от Форум „Гражданско участие“ .

 

Според благоевградския заместник-кмет е необходимо по-сериозно участие на отделните общности в работата на местното самоуправление.

 

Съвременната европейска политика се определя от долу нагоре, отделните общества формулират общите тенденции на развитие, казва Красимира Хаджикосева от благоевградския офис на „Европа директно“.

 

Целта на подобни дискусии, които преминават в още пет населени места в страната, е активизиране на обществото при отсяването на конкретни проблеми и решаването на общественозначими задачи. Това е становището на Мила Станчева от Форум „Гражданско участие“.

 

В разговорите за бъдещето на Европа чрез участието на гражданските организации и местните общности се включиха представители на неправителствения сектор от целия регион.

 

Автор: БНР, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN