26 Октомври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.09.2021 14:58

Коментари 0 / Видяна 1080

Кирил Петков и Асен Василев до часове обявяват новия си политически проект?

 

Президентът Румен Радев официално обяви, че в четвъртък ще разпусне 46-то Народно събрание и ще назначи новия служебен кабинет. И колкото по-малко време остава, толкова повече са въпросителните, отколкото отговорите, относно неговия състав.

 

От една страна данните от социологическите проучвания показват, че в този си вид служебния кабинет е изключително одобряван от обществеността, а това е сигурен знак, че ако министрите са същите, то и президентът Румен Радев ще получи подкрепа от хората.

 

В този смисъл не бива да забравяме, че президентът Радев ще се бори за втори мандат, което означава, че той има нуждата да е одобряван от потенциалните гласоподаватели.

 

От друга страна – одобрението на хората може да даде ново поле за изява не само на президента Радев, но и на част от неговите министри. Както знаем Кирил Петков и Асен Василев са двама от служебните министри, които имат висок рейтинг.

 

Одобрението, с което се полазват те, стана предпоставка да се заговори за нов политически проект, особено, след като се видя, че настоящите политически партии вече в два кабинета не могат да съставят работещо правителство.

 

На фона на всичко това днес в Благоевград министър Кирил Петков категорично каза, че заедно с Асен Василев по един или друг начин ще останат част от промяната, която трябва да се случи в България.

 

Относно евентуален негов политически проект и разговарял ли е с президента Румен Радев за новото служебно правителство, Петков коментира, че докато е служебен министър, няма да говори за политическо бъдеще. „Радвам се, че и тези последни дни искаме да свършим реални задачи. След два дни с най-голямо удоволствие ще ви кажа плановете си“, обяви той.

 

Петков отказа да коментира дали ще бъде част от следващото служебно правителство, но пък сподели, че до този момент е водил много положителни разговори с президента Румен Радев по различни теми и въпроси.

 

„Моята гледна точка, заедно с Асен Василев, е как да продължим промяната по най-ефективния начин. Като служебни министри ли да продължим или да направим нещо. Със сигурност ще бъдем част от промяната, имаме енергия за това. Имаме идеи. Важно е докато сме служебни министри да сме аполитични“, уточни той.

 

„Относно публикации къде са ми бизнесите, къде си плащам данъците - всичките ми данъци, в последните 12 г., съм ги платил в България. Горд съм, защото не са малко. Реално данъците, които съм плащал ще са над 1 млн. към държавата. Те са платени на базата на експортни продукти, износ от България в чужбина. Бизнесите ми са български, тук се е работело. Плащал съм всяка една стотинка на време“, коментира Петков.

 

Изказването му в Благоевград за пореден път наклони везните в посока на това, че се задава нов политически проект, който ще се опита да размести „фигурите на масата“.

 

Дали обаче тази евентуално нова политическа формация, ще успее да си спечели място в следващото Народно събрание, предстои да разберем.

 

Още по-любопитно ще бъде и какви са възможните коалиции в бъдеще... тази тема обаче ще оставим за момента, защото в крайна сметка, както каза и министър Петков – след около 30 часа ще знаем в каква обстановка ще се проведат новите предсрочни парламентарни избори през месец ноември.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN