26 Октомври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.09.2021 09:20

Коментари 0 / Видяна 1142

Ръст на болните с Ковид-19 в Благоевград, отвориха нови отделения, шефът на хирургията д-р Димитров: Всички са неваксинирани!

 

В МБАЛ – Благоевград расте броят на хоспитализираните с ковидни пневмонии. Пълни са инфекциозно отделение, вътрешно, „Уши, нос, гърло“, пациенти с коронавирус се приемат и в неврологичното отделение, както в ковидния сектор на хирургичното.

 

„Имам само две свободни ковидни легла. Всички болни, които са постъпили за лечение, са неваксинирани. Лекуваме ги по новия справочник, който изготвихме с моя син д-р Георги Димитров, и резултатите са добри. Много рядко има случаи на пациенти, които са ваксинирани, но дори и да се разболеят, го карат много по-леко”, заяви за „Струма“ началникът на хирургично отделение д-р Димитър Димитров, което отново е разделено на две, както при предишната вълна – половината е за болни от Ковид, а другата половина е „чиста“ – за пациенти, нуждаещи се от хирургична помощ.

 

Почти няма празни легла и в интензивното отделение, в което се лекуват пациенти с усложнения от Делта мутацията на Ковид-19. Има и такива, които губят битката с вируса, признават лекарите.

 

Расте и броят на новозаразените, като болшинството от тях са неваксинирани. „От 56 тестове днес 31 са положителни.

 

Всички, които се изследваха, са със следните оплаквания – болки в гърлото, температура, отпадналост. Това са хора от 15 до 70 г., като преобладава възрастовата група на 31-42-годишните.

 

30 от установените днес с коронаинфекция са неваксинирани, има 1, който е ваксиниран с две игли. Това е възрастен човек, който беше доведен от сина си, за да се изследва. Нищо не го боляло, но се чувствал отпаднал и не можел да ходи. Трябва да се отчита, че при възрастните хора имунната система реагира по различен начин.

 

Миналата седмица също имах два случая на ваксинирани с Ковид, но важното е, че не правят пневмонии, болестта при тях преминава доста по-леко”, заяви д-р Цветанка Иванова, завеждащ болничната микробиологичната лаборатория.

 

Според нея в момента сме в подножието на „върха” на четвъртата вълна, пикът не е настъпил, като прогнозата е, че това ще се случи към края на месеца и ще се усети още в първата седмица след началото на новата учебна година. 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN