17 Септмври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.08.2021 09:55

Коментари 0 / Видяна 1842

Свалянето на председателя Д. Русков тема № 1 в Банско

Свалянето на председателя на ОбС – Банско Димитър Русков на редовната сесия в петък се оказа неочаквано не само за останалите парламентарно представени партии, но и за жителите на община Банско.

 

Действията на общинските съветници от групата на ГЕРБ бяха неочаквани и за местната структура на партията, която още в петък излезе с гневна декларация и се разграничи от действията им.

 

Какво ще последва, ще стане ясно тепърва. Засега от партията отказват да коментират дали ще бъдат предприети конкретни действия срещу представителите им в минипарламента и какви ще бъдат те.

 

Ръководителят на местната структура Александър Мацурев сподели, че по време на предизборната кампания общинските съветници от ГЕРБ са показали пълна пасивност, за разлика от сдружение „Бъдеще за община Банско“, чийто мандатоносител е отстраненият Д. Русков.„Сдружение „Бъдеще за община Банско“, от което Русков получи мандат, застана два пъти зад моята кандидатура и подкрепи партия ГЕРБ на изборите”, коментира общинският ръководител на ГЕРБ – Банско Александър Мацурев.

 

Според него общинските съветници, които са внесли предложението за отстраняването на Русков като председател на ОбС – Банско, не са участвали по никакъв начин в предизборната кампания, за да покажат най-малкото подкрепа към неговата кандидатура и лоялност към партията, от която са избрани.

 

„По време и на двете кампании като съветници от ГЕРБ те не се появяваха никъде и не участваха в нито едно предизборно мероприятие.

 

Това дава повод на мен като ръководител на партийната структура в община Банско, както и на колегите ми от общинското ръководство, да мислим, че още тогава са правени някакви други договорки, които не са били координирани с местната структура..

 

Виждахме, че те са неактивни като общински съветници, избрани от ГЕРБ, и не подкрепят партията на изборите, но не сме очаквали това да се случи.

 

Това говори, че явно има някакви задкулисия с други партии”, сподели Александър Мацурев.

 

По думите му общинските съветници отцепници очевидно са подкрепяли ГЕРБ досега единствено и само за лични облаги и държавни постове, без да са вярвали в каузата „ГЕРБ”.Александър Мацурев не пожела да влиза в конкретика за евентуални бъдещи действия от страна на партийното ръководство и дали ще се стигне до изключването им от ГЕРБ.

 

На въпрос дали има вероятност групата съветници от ГЕРБ сами да напуснат партията и да останат в минипарламента като независими общински съветници, той не изключи напълно и такова развитие на нещата.

 

Какви ще бъдат последиците от действията на общинските съветници от парламентарната група на ГЕРБ, ще останат ли част от местната структура, или ще бъдат изключени, как ще продължат работата си в Общински съвет – като общински съветници от ГЕРБ или ще напуснат и ще продължат като независими, са все въпроси, чиито отговори тепърва ще станат ясни.

 

Каквото и да е развитието, напълно вероятно е ГЕРБ да остане без свои представители в ОбС – Банско, ако съветниците от квотата на партията поискат да останат в местния парламент като независими.Общо петима са към момента съветниците в ОбС – Банско от ПП ГЕРБ.

 

Това са шефът на ВиК – Разлог Костадин Загорчин, директорът на „ДГС Симитли” Благой Кишев, директорът на НУ „Св. Паисий Хилендарски“ Евгения Тренчева, както и колегите им Марио Шопов и Кадри Туталъ.

 

На последните избори през 2019 година ГЕРБ получи общо шест мандата, като единият бе за Георги Икономов, който обаче още в самото начало напусна парламентарната група и остана като независим.

 

Ако това се случи и с останалите петима представители на партията, в ОбС – Банско ще има прецедент – с общо седем независими съветници. 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN