17 Септмври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.06.2021 09:27

Коментари 0 / Видяна 1004

Затварят Прохода на Републиката за две седмици

Още по темата: Километрична опашка от чакащи автомобили на ГКПП “Кулата” Затварят Прохода на Републиката за две седмици Искат премахване на ГКПП „Кулата“ Внимание шофьори! Подменят мантинели на пътя Банско-Гоце Делчев и в участък от АМ “Струма” Срутище затвори АМ „Струма“ Засилени проверки за ползване на обезопасителни системи от днес до края на седмицата КАТ с масови проверки на шофьорите за алкохол и наркотици АПИ: Карайте внимателно по АМ “Струма” заради ремонти Усложнена ситуация на границата с Гърция Внимание шофьори! Авария в електропреносната мрежа в тунел „Железница“

Проходът на Републиката ще бъде затворен за движение за две седмици.

 

Това се налага заради ремонтни дейности по обезопасяването му, съобщава БТА. 

 

Табели по пътя „Русе – Свиленград“ предупреждават за предстоящото затваряне.

 

След становище на регионалното министерство ще бъдат оповестени дните и датите, в които проходът ще бъде затворен за ремонт.

 

Предвижда се в рамките на 14 дни да бъдат обрушени скалите около пътя, както и да бъдат подменени корозиралите мрежи, които задържат падащите скални части.

 

Освен това дупките по пътя ще бъдат запълнени, а пътната маркировка в трилентовото трасе ще бъде обновена.

 

Алтернативните маршрути за този период предвиждат леките автомобили да се придвижват през прохода “Шипка”, а тежкотоварните – през Рижкия проход и през прохода „Котел – Омуртаг“.

 

Целта е с предвидените дейности да се ограничат пътните инциденти в прохода, който е основният маршрут от Северна към Южна България и обратно за туристи, превозвачи и тежкотоварни камиони от Северна Европа към Турция и Гърция. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN