.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.04.2021 16:50

Коментари 1 / Видяна 882

Магазините за хранителни стоки искат да отворят, готови са и на протести

 Големи магазини за техника, мебели, строителни материали и спортни стоки изпратиха отворено писмо, адресирано до правителството и Оперативния щаб.


В него се казва, че именно в големите търговски обекти противоепидемичните мерки се спазвали по-ефективно.

 

При пренасочването на клиентите към по-малки обекти често се наблюдавало струпване на хора. 

 

Това наблюдаваме при много от отворените към момента търговски обекти и локации, където, независимо от площта, не се наблюдава спазване на дистанция и контрол върху броя на допусканите клиенти”, се казва в писмото.

 

Големите търговци настояват за равнопоставеност.

 

„В настоящата ситуация някои са облагодетелствани за сметка на други на принципа на своята търговска площ.

 

В тази връзка възниква и въпросът как беше изчислено, че магазин с площ 300 кв. м може да работи и е безопасен, а магазин с площ 301 кв. м трябва да бъде затворен и е опасен за разпространението на вируса”, се пита още в писмото.

 

В момента за снабдяване с нехранителни стоки, клиентите се насочват към други търговски обекти, които успешно продават същия асортимент.

 

Това води, освен до струпване на хора, но и до нелоялна конкуренция - за тях има допълнителни приходи от продажба на продукти от нашата номенклатура, за сметка на нашата невъзможност да продължим дейността си.

 

Отбелязваме, че ние, големите търговци на нехранителни стоки, сме компании, които плащат данъците си в България, работят изцяло "на светло" и осигуряват служителите си върху пълните им възнаграждения.

 

Ние осигуряваме хиляди работни места и имаме немалък принос за запазване на икономическата стабилност в страната, поради което считаме, че наложената забрана следва да бъде незабавно преустановена или най-малко съобразена с търсената равнопоставеност на всички сектори”, се казва в писмото.

 

В писмото се настоява и за адекватна подкрепа от страна на държавата. „Според нас стъпки в правилна посока биха били освобождаването от данък сгради и такса смет за периода на затваряне на нашите обекти и освобождаването на компаниите от данък печалба за 2021 година”, се казва още в писмото.

 

Търговските вериги настояват още за преустановяване на мерките, а всички участници на пазара да бъдат третирани еднакво.

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари:

Лора, 07.04.2021 19:10

Магазините за хранителни стоки не са затваряли, какво е това заглавие?? Четете ли какво пишете изобщо?!

1