.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.04.2021 15:30

Коментари 0 / Видяна 2574

Нова схема за лечение на COVID-19 в МБАЛ-Благоевград

Още по темата: Не се обмисля изтегляне на ваксината на AstraZeneca ЕК: Удостоверенията за COVID-19 няма да включват данни от бързи тестове Коронавирусът ще стане сезонно заболяване Ангелов обяви решението за ваксинираните с AstraZeneca В България пристигнаха нови доставки от ваксините на Pfizer и AstraZeneca В края на октомври е възможен колективен имунитет Не се очаква четвърта вълна на COVID-19 в големите градове Малко заразени с ковид, над 3 пъти повече са излекуваните Доц. Кунчев: Без карантина за ваксинирани и преболедували е добро решение Проф.Радка Аргирова: Ще има пик на заразени около Великден

„Ситуацията в МБАЛ-Благоевград е същата, както преди седмица.

 

Забелязва се плато в заболеваемостта от COVID-19, в момента са хоспитализирани 140 пациенти.

 

В реанимация пациентите са 11, без свободни легла, което е притеснително. Очакванията са да се промени картината и болните да намалеят.

 

Свободно е единствено отделението по гастроентерология, което е като резерв и при необходимост може да приема ковид болни“ – това сподели  директорът на болничното заведение д-р Огнян Митев.

 

Той сподели, че в благоевградската болница са постъпили двама млади лекари-специализанти.

 

По предложение на д-р Димитър Димитров – зав. отделението по хирургия, е направена нова схема за лечение на COVID-19, която е взаимствана от световните лидери в тази област.

 

„Днес събирам колегите, за да я обсъдим и съм сигурен, че ще се одобри.

 

Тази нова схема е сбор от най-доброто в борбата и лечението на COVID-19.

 

Лечението на болните в МБАЛ-Благоевград ще продължи по съвременните методи.

 

Това е обобщена терапия, с леки промени, във връзка с новите тенденции и новите изследвания, които се правят в целия свят.

 

Но това не е нова терапия, по-скоро подобрена, на база опита на развитите държави в света. Свързана е с промяна на дозите, започване лечение от определен етап и пр.

 

И отново апелирам: гражданите да се имунизират, очакват се големи количества ваксини през този месец в РЗИ-Благоевград, за да намалее натискът върху болниците“ – каза д-р Огнян Митев, директор на най-голямата болница в Югозапада. 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: