.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.04.2021 15:07

Коментари 0 / Видяна 724

Частните клубове в Благоевград с право да не плащат наем за открити площи за културни и образователни събития без билети

Частните танцови и музикални клубове, театрални формации и образователни школи и сдруженията с нестопанска цел, регистрирани на територията на община Благоевград, ще имат право да ползват безплатно до 3 пъти в годината общински открити площи, площади и улични платна за културни и образователни събития, ако не продават билети и не извършват търговска дейност.

 

Същата възможност ще имат и всички институции и звена на общинско подчинение, училища и детски заведения.

 

Решението бе гласувано от местния парламент на Благоевград, който одобри предложението на кмета инж. Румен Томов за промени в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цените на услугите.

 

При продажба на билети за събитията пък организаторите ще плащат 50% от таксата, определена от местния парламент, за наем на открити площи.

 

Същият бонус се дава и на творци – художници и занаятчии, които членуват в творчески съюзи или камари на територията на общината, както и на Драматичен театър „Н. Вапцаров“, който е на държавна издръжка, но се подпомага финансово и от общината.В наредбата специално се регулира и ползването на зала „Яворов“, която със седящите 530 места е най-голямата в Благоевград, и за репетиционната към нея.

 

За 1 час без отопление таксата за ползването й става 240 лв. с ДДС, а с отопление – 360 лв. За 2 часа тарифата съответно е 350 лв. и 420 лв. с отопление, като за ползване на озвучителната уредба допълнително ще трябва да се плати 120 лв. с ДДС.

 

При извънредна обстановка в страната таксите са наполовина.

 

Ползването на репетиционната зала допълнително се таксува, като 1 час без отопление ще струва 12 лв., с отопление с ел. енергия – 18 лв., а с парно – 30 лв.

 

Промените в наредбата влизат в сила след около месец, ако не се обжалват от областния управител. 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари: