.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.04.2021 13:13

Коментари 0 / Видяна 524

Жертвите на Ковид-19 по света надхвърлиха 3 милиона

Още по темата: ЕК: Удостоверенията за COVID-19 няма да включват данни от бързи тестове Коронавирусът ще стане сезонно заболяване Ангелов обяви решението за ваксинираните с AstraZeneca В България пристигнаха нови доставки от ваксините на Pfizer и AstraZeneca В края на октомври е възможен колективен имунитет Не се очаква четвърта вълна на COVID-19 в големите градове Малко заразени с ковид, над 3 пъти повече са излекуваните Доц. Кунчев: Без карантина за ваксинирани и преболедували е добро решение Проф.Радка Аргирова: Ще има пик на заразени около Великден 1076 са новите случаи на COVID-19 у нас

Смъртните случаи по света, свързани с коронавируса, надхвърлиха днес 3 милиона, предава Ройтерс.

 

Според агенцията новата вълна на заразата поставя под въпрос усилията за ваксиниране на населението.

 

Жертвите на Ковид-19 растат най-бързо в Бразилия и Индия.

 

Според здравните власти вина за това имат както новите по-заразни варианти на вируса, така и обществената умора от локдауни и ограничения.

 

Ройтерс посочва, че за достигането на 2 милиона жертви е била нужна година от началото на пандемията, докато за следвация милион са били нужни само 3 месеца.

 

Бразилия е безспорен лидер в черната статистика, като всеки четвърти смъртен случай от Ковид-19 е регистриран в тази страна.

 

Според СЗО здравната система на латиноамериканската държава вече е на колене, а в много болници интензивните отделения са пълни над 90 процента.

 

Индия в понеделник стана втората страна след САЩ, регистрирала повече от 100 000 новозаразени за ден.

 

Най-засегнатият индийски щат – Махаращра, започна да затваря търговски центрове, кина, барове, ресторанти и храмове, след като болниците се препълниха с пациенти.

 

В Европа, която в статистиките на СЗО включва 51 държави, жертвите са 1.1 милиона, като 60 процента от тях са в 5 страни – Великобритания, Русия, Франция, Италия и Германия.

 

Жертвите в САЩ са 555 000, най-много от всички по света, или 19 процента от всички в глобален план.

 

През последните три седмици случаите отново растат, но здравните власти вярват, че бързата ваксинационна кампания ще прекърши скоро ръста на заразата.

 

Около една трета от американците вече са получили поне една доза ваксина. 

E79 News
Тагове:

Коментари: