.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.04.2021 11:57

Коментари 0 / Видяна 3460

Първо в Е-79! Кои от Пиринско ще ни представляват в 45-то НС?


Приключи интригата, около това кои ще бъдат лицата от 1 МИР - Благоевград, които ще ни представят в 45-то Народно събрание!

 

Това се случи, след като от Районна избирателна комисия - Благоевград публикуваха обобщените данни от гласовете на 4 април.

 

Наша справка показва, че първата политическа сила, а именно коалицията ГЕРБ - СДС ще вкара в парламента четирима.

 

Това са водачът на листата Росен Желязков, първият по преференции Стефан Апостолов и досегашните му колеги от Петрич и Банско - Георги Динев и Александър Мацурев.

 

По отношение на ГЕРБ - СДС неизвестните са две. Първата е дали Желязков ще влезне в Парламента от 1 МИР или от софийската листа, на която беше водач. Второто неизвестно е дали коалицията ще получи 4 или 5 мандата.

 

Според експерти има голяма вероятност ГЕРБ - СДС да получат 5 мандата, като това ще бъде за сметка на някоя от другите партии и ще е заради високия резултат, постигнат в областта.

 

Ако коалицията получи и 5-ти мандат, то Сандански ще има свой депутат в лицето на Стоян Стоев.

 

Втората по гласове партия в 1 МИР - Благоевград "Има такъв народ" ще вкара двама народни представители.

 

Сигурният е Илко Стоянов, бивш общински съветник от Благоевград и бивш зам.-кмет на Петрич.

 

Същият беше водач на листата на партията на Трифонов, затова й неговото място е гарантирано. Другият депутат от тази партия най-вероятно ще бъде Георги Попов.

 

Движението за права и свободи - ДПС също ще изпрати двама народни представители от 1 МИР - Благоевград.

 

Техните имена са Халил Летифов (водач на листата) и Йордан Цонев.

 

Въпреки слабия си резултат в Пиринско, БСП също ще има двама депутати, а именно водачът Георги Михайлов и първият по преференции Богдан Боцев от Гоце Делчев.

 

ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) също ще има свой депутат от 1 МИР - Благоевград - ген. Атанас Атанасов.

 

Без народен представител от област Благоевград остава партията на Мая Манолова - "Изправи се! Мутри вън!".

 

Макар, че коалицията ще има представители в парламента, в 1 МИР - Благоевград успяха да си спечелят само 3 %, което автоматично ги лишава от правото да излъчат свой депутат.

 

Правим и уточнението, че това е прогнозата на Новинарска агенция Е-79 нюз, относно разпределението на 11-те мандата, определени за Благоевградска област! 

E79 News
Тагове:

Коментари: