.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.04.2021 16:33

Коментари 0 / Видяна 920

Няма опасност за живота на 12-годишното момче, което пострада при инцидент с информационна табела в Благоевград

 

12-годишно момче от кв. „Струмско” в Благоевград е настанено за лечение в болница „Пирогов”, след като около 19.20 часа вчера бе затиснато от информационна табела в областния център. Състоянието на детето е добро, стана ясно от думите на кмета на Община Благоевград инж. Румен Томов, който даде брифинг по темата по-рано днес, предава <b>Е-79 нюз. </b>


Табелата вече е отстранена, но както при много други подобни инциденти, конкретен виновник за опасното съоръжение, няма, поне на този етап. Кметът обясни, че за година и половина, откакто управлява, не са подавани сигнали от граждани за опасната табела, но в годините назад е разбрал, че има такива.

 

Той недоумява защо табелата не е била премахната. Ще се извърши и проверка коя е била фирмата – изпълнител, но за момента това не е ясно. Инж. Томов коментира, че табелата е на повече от 10 години. Тази сутрин е била премахната. „Не мога да ви кажа защо не е отстранена до сега, но тази сутрин ние взехме мерки и бе отстранена цялата. Пуснал съм заповед за проверка по целия град – ако има такива съоръжения да бъдат премахнати. Умолявам гражданите, когато видят такива, според тях нередни неща, да сигнализират общината, защото може ние докато сме правили проверка, да сме изпуснали някое такова съоръжение. Целта е да предпазваме хората. Съжалявам за момчето. Снощи бях в МБАЛ – Благоевград. Момчето е добре. Вече е настанено в болница „Пирогов”. Днес се чух с майката. В добро състояние е. Няма проблем за детето, но това е неприятен случай, който трябва да избягваме за в бъдеще”, каза още той.


Назначена е проверка на всички табели в града, която трябва да установи има ли други такива, които да са опасни и които спешно трябва да бъдат премахнати. Освен това се проверяват и всички кабели по стълбовете, поръчани са около 1 000 разпределителни кутии.
 

E79 News
Тагове:

Коментари: