.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.04.2021 13:30

Коментари 0 / Видяна 1032

СЗО: Ситуацията в Европа е по-тревожна, отколкото преди няколко месеца

Още по темата: ЕК: Удостоверенията за COVID-19 няма да включват данни от бързи тестове Коронавирусът ще стане сезонно заболяване Ангелов обяви решението за ваксинираните с AstraZeneca В България пристигнаха нови доставки от ваксините на Pfizer и AstraZeneca В края на октомври е възможен колективен имунитет Не се очаква четвърта вълна на COVID-19 в големите градове Малко заразени с ковид, над 3 пъти повече са излекуваните Доц. Кунчев: Без карантина за ваксинирани и преболедували е добро решение Проф.Радка Аргирова: Ще има пик на заразени около Великден 1076 са новите случаи на COVID-19 у нас

Световната здравна организация определи како “неприемливо бавното” разпространение на ваксини в Европа и заяви, че нарастването на коронавирусните инфекции в региона е “тревожно”, предава „Франс прес“.

 

„Ваксините представляват най-добрия ни начин за излизане от тази пандемия. Разпространението им обаче е неприемливо бавно“ и „удължава пандемията“, заяви в изявление директорът на СЗО за Европа Ханс Клуге.

 

 

„Трябва да ускорим процеса чрез увеличаване на производството, намаляване на бариерите пред прилагането на ваксини и използване на всеки отделен флакон, който имаме на склад“, добави той.

 

Според СЗО ситуацията в Европа е по-тревожна, отколкото е била преди няколко месеца.

 

Преди пет седмици седмичният брой на новите случаи в Европа е спаднал до под един милион, но през ​​миналата седмица се наблюдава нарастващо предаване на COVID-19 в повечето страни от европейския регион на СЗО, с 1,6 милиона нови случая”, се казва в изявлението на организацията.

 

Според оценката на експертите oбщият брой на смъртните случаи в Европа се доближава до един милион, а общият брой на заразените ще надхвърли 45 милиона.

 

 

Европейският регион на СЗО обхваща 53 държави и територии и включва Русия и няколко централноазиатски държави.

E79 News
Тагове:

Коментари: