.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.04.2021 10:50

Коментари 0 / Видяна 868

Радослав Тасков: Високият тон и подхвърлянето на реплики между председател и общински съветници е грозно, нека покажем уважение към гражданите

 

Очаквано, днешната сесия на Общински съвет Благоевград започва напрегнато.

 

В предварителния дневен ред бяха включени 33 точки.

 

Направени бяха и няколко предложения за извънредни точки, които бяха приети.

 

В хода на заседанието, на няколко пъти имаше остра размяна на реплики между част от общинските съветници и председателят Андон Тодоров.

 

Това от своя страна провокира общинския съветник Радослав Тасков да се обърне с призив и към председателя, и към своите колеги – да проявят уважение към гражданите и да спазват норми на поведение, каквито трябва да имат местните парламентаристи.   „Ще си позволя да коментирам начина Ви на водене, г-н Тодоров.

 

Ще помоля всички да се успокоим. Бил съм на председателското място, знаем че е дразнещо, когато в залата говорят и не Ви слушат, но нека намалим тона. Предстои ни много работа. Подхвърлянето на реплики е грозно и от уважение към хората, които ни гледат, трябва да спрем”, каза още Тасков.

 

Извън явното напрежение в зала, гласуването по точките, включени в дневния ред, върви без особени дебати. Коментари и размяна на реплики провокира точката, свързана с върнатото решение от областния управител Бисер Михайлов във връзка с критериите, на които трябва да кандидатстват желаещите да бъдат управители на общински дружества.

 

Общинският съветник Радослав Тасков коментира, че не вижда защо областният управител е върнал решението на Общински съвет. Запознавайки се с мотивите по решението му, не е видял нещо, с което местния парламент да не е спазил изискването.

 

Адв. Албина Анева обаче каза, че е допуснато нарушение в критериите, които са били определени от местните парламентаристи, а това от своя страна е нарушение на закона.

 

Тя обясни, че Общински съвет няма право да променя закони и да приема решения, извън законоустановените рамки и именно това е основният мотив, с който областния управител иска връщане на решението.

 

След гласуване – местните парламентаристи приеха предложението на областния управител.

E79 News
Тагове:

Коментари: