.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
31.03.2021 15:50

Коментари 0 / Видяна 580

ЕМА отново обсъжда безопасна ли е AstraZeneca

Още по темата: ЕК: Удостоверенията за COVID-19 няма да включват данни от бързи тестове Коронавирусът ще стане сезонно заболяване Ангелов обяви решението за ваксинираните с AstraZeneca В България пристигнаха нови доставки от ваксините на Pfizer и AstraZeneca В края на октомври е възможен колективен имунитет Не се очаква четвърта вълна на COVID-19 в големите градове Малко заразени с ковид, над 3 пъти повече са излекуваните Доц. Кунчев: Без карантина за ваксинирани и преболедували е добро решение Проф.Радка Аргирова: Ще има пик на заразени около Великден 1076 са новите случаи на COVID-19 у нас

 

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) ще обсъди следващата седмица отново сигурността на ваксината на AstraZeneca, предава ДПА.

 

Група експерти вече е провела първата си среща по темата, след като отново се появиха съобщения за връзка между имунизацията и образуването на опасни мозъчни тромби.

 

Докладът на експертната група ще залегне в решението на ЕМА за актуализиране на разрешителното за ползване на препарата в ЕС.

 

Германия спря прилагането на препарата на AstraZeneca на хора под 60 години.

 

Препоръката е на постоянната комисия за оценка на ваксините, която взе това решение въз основа на данни за появили се редки, но много сериозни тромбоемболични странични ефекти.

E79 News
Тагове:

Коментари: