.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
31.03.2021 12:09

Коментари 0 / Видяна 760

277 кандидати за депутати ще се борят за гласовете на избирателите в Пиринско на 4 април

 

277 са кандидатите за депутати, които на парламентарните избори, насрочени за 4 април, ще се борят за гласовете на избирателите в Благоевградска област, показва репортерска проверка на Новинарска агенция Е-79 нюз.

 

Три от партиите и коалициите, регистрирани в Районна избирателна комисия – Благоевград, са подали пълни листи с по 22-ма кандидати, един е независим. Има и един заличен кандидат за народен представител.


За провеждането на изборите в Благоевградска област са осигурени 320 хил. бюлетини и съответстващия им брой изборни книжа.

 

Те ще бъдат предадени по общини от адв. Мартин Бусаров, Стоян Христов и представители на Областна администрация – Благоевград. За общините Благоевград, Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча отговаря адв. Бусаров, а за Симитли, Кресна, Струмяни, Сандански и Петрич – Стоян Христов.


На този етап вече са сформирани и подвижните избирателни кутии, в които ще могат да гласуват хората, които имат затруднения в придвижването. В Област Благоевград техния брой е 10, разпределени в 9 общини. Това са Разлог, Белица, Кресна, Якоруда, Сандански, Благоевград, Сатовча и Симитли.

 

В Гоце Делчев подвижните секции са две. За момента все още не е ясно колко точно секции ще бъдат разкрити за гласуването на лица, поставени под карантина от Регионална здравна инспекция – Благоевград.


За всички Секционни избирателни комисии в Благоевградска област са осигурени лични предпазни средства, както и дезинфектанти.

 

В началото на изборния ден ще се извършва измерване на температурата на членовете на СИК-овете и ако се установи лице, с повишена телесна температура, то същото ще бъде своевременно отстранено от комисията.

 

Предаването на бюлетините и изборните книжа, след края на изборния ден, ще се извършва в сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград. Там ще бъдат поставени и специални пластмасови прегради между членовете на Районна избирателна комисия – Благоевград и Секционните избирателни комисии.
 

E79 News
Тагове:

Коментари: