.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.03.2021 11:35

Коментари 0 / Видяна 582

От минус 3 до плюс 28 градуса през април

 Тази година през април се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета – между 9 и 11, а за планините – от минус 5 до 2.

 

Най-ниските температури през април ще са предимно между минус 3 и 2, а най-високите – между 23 и 28 градуса. Вероятност за отрицателни минимални температури има до края на второто десетдневие.

 

Месечната сума на валежите средно за страната ще бъде около нормата, която за равнините е между 40 и 70 л/кв.м, в планинските райони – между 60 и 100 л/кв.м.

 

В началото на април ще преобладава слънчево време, температурите ще се повишат. Към 3-5-и април облачността ще се увеличи и на много места ще превали дъжд, а температурите ще се понижат.

 

През следващите дни, с пренос на въздушни маси от юг-югозапад, отново ще се затопли. Ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност.

 

В края на първото и през първите дни от второто десетдневие температурите значително ще се понижат и до края на периода ще бъдат по-ниски от обичайните. Ще се създаде валежна обстановка, на места със значителни количества. В Предбалкана и по високите полета на Западна България има вероятност дъждът да преминава в сняг.

 

През третото десетдневие температурите ще се повишат и вече ще са близки, на места и малко по-високи от обичайните. Вероятност за валежи има около средата на периода и в края на месеца, когато температурите относително ще се понижават.

 

В началото на месеца Слънцето изгрява в 7 ч. и 9 мин. и залязва в 19 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 44 мин. В края на месеца Слънцето изгрява в 6 ч. и 23 мин. и залязва в 20 ч. и 26 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 3 мин.

E79 News; Снимки: Blagoevgrad.eu
Тагове:

Коментари: