.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.03.2021 08:46

Коментари 0 / Видяна 934

AstraZeneca обяви обновени резултати от тестовете за ваксината срещу COVID-19

Още по темата: ЕК: Удостоверенията за COVID-19 няма да включват данни от бързи тестове Коронавирусът ще стане сезонно заболяване Ангелов обяви решението за ваксинираните с AstraZeneca В България пристигнаха нови доставки от ваксините на Pfizer и AstraZeneca В края на октомври е възможен колективен имунитет Не се очаква четвърта вълна на COVID-19 в големите градове Малко заразени с ковид, над 3 пъти повече са излекуваните Доц. Кунчев: Без карантина за ваксинирани и преболедували е добро решение Проф.Радка Аргирова: Ще има пик на заразени около Великден 1076 са новите случаи на COVID-19 у нас

 

AstraZeneca съобщи днес, че ваксината ѝ срещу COVID-19 е 76 процента ефикасна за предотвратяване на симптоматични заболявания. Компанията цитира нов анализ на осъвременени резултати от свое голямо изпитване в САЩ, предаде Ройтерс.

 

Тази седмица американски здравни служители публично упрекнаха фармацевтичната компания, че използва "остаряла информация", когато изчислява на 79 на сто ефикасността на ваксината си.

 

AstraZeneca отново заяви, че разработеният заедно с Оксфорския университет препарат е 100 процента ефективен срещу тежки или критични форми на болестта.

 

Тя също така каза, че ваксината показва 85 процента ефикасност при хора на и над 65-годишна възраст.

 

Най-новите данни от изпитвания, които още не са оценени от независими изследователи или регулатори, са базирани на 190 инфекции и 32 449 участници в тестовете в САЩ, Чили и Перу.

 

Предишните междинни данни бяха въз основа на 141 инфекции, регистрирани до 17 февруари.

 

Ефикасността на ваксините на Pfizer/BioNTech и Moderna са около 95%.

 

Но препаратът на AstraZeneca е много важен за ограничаване на заразата по света не само заради ограничените доставки на ваксини, но и защото е по-лесен и евтин за транспортиране от другите.

 

Ваксината на е получила пазарен достъп или разрешение за използване в над 70 страни.

E79 News
Тагове:

Коментари: