.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.03.2021 09:45

Коментари 0 / Видяна 518

УЕФА изрази желанието си всички мачове от Евро 2021 да бъдат играни пред публика

 

Александър Чеферин, президентът на Европейската футболна централа, обяви в интервю за “Daily Record”, че на 20. април 2021 УЕФА ще вземе официално решение по отношение на допускането на публика до стадионите за Европейското първенство по футбол, отлагайки обсъждането с две седмици.

 

Чеферин се надява, че поне 50% от капацитета на стадионите ще може да бъде запълнен.

 

Президентът на Европейкста футболна централа заяви още: „Определихме краен срок до 20. април за окончателното решение относно зрителите на Европейското първенство.

 

Идеалният сценарий е провеждането на турнира на първоначалните 12 стадиона, но ако това е невъзможно, тогава турнирът ще се проведе в 10 или 11 държави, ако има един или повече градове, които не могат да покрият необходимите условия.“

 

Новините около достъпа до стадионите вълнува футболните фенове почти толкова, колкото и резултатите от първенството.

Според международни букмейкъри Англия, Франция и Белгия са основните фаворити за спечелване на турнира.

 

УЕФА се надяваше, че едногодишното чакане ще позволи на феновете да присъстват на мачовете, но тъй като повечето футболни игри продължават да се провеждат при затворени врати, тази перспектива зависи от подобряване на ситуацията.

 

Евро 2020 трябваше да се състои миналата година през лятото като еднократен многонационален турнир в чест на диамантената му годишнина, като множество държави бяха избрани да бъдат домакин на предстоящите игри. Турнирът бе отложен за тази година от 11 юни до 11 юли, заради глобалната пандемия.

 

По план първенството ще се състои в 12 града – Санкт Петербург, Мюнхен, Лондон, Баку, Рим, Букурещ, Дъблин, Копенхаген, Глазгоу, Билбао, Будапеща и Амстердам.

 

В началото на месеца излезнаха слухове, че Дъблин и Глазгоу ще отпаднат от списъка с домакини, заради опасения, че Шотландското и Ирландското правителство не биха позволили събирането на фенове на стадионите.

 

Държавите бързо отвърнаха на тези слухове, че засега възнамеряват да допуснат зрителите, спазвайки всички мерки.

 

Старият континент се бори с всички сили да овладее пандемията, но нивата на заразяване все още нарастват и е трудно да си представим, че този шампионат ще се състои по първоначалния си план.

 

С настоящата заплаха от COVID-19 предвидените пътувания на играчи, фенове, медии и персонал биха влошили процента на заразяване.

 

При високи нива на инфекция и смъртност най-вероятно това лято стадионите няма да бъдат запълнени докрай, както беше планирано.

E79 News
Тагове:

Коментари: