17 Септмври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.03.2021 12:31

Коментари 0 / Видяна 950

Засилени проверки за ползване на обезопасителни системи от днес до края на седмицата

Още по темата: Километрична опашка от чакащи автомобили на ГКПП “Кулата” Затварят Прохода на Републиката за две седмици Искат премахване на ГКПП „Кулата“ Внимание шофьори! Подменят мантинели на пътя Банско-Гоце Делчев и в участък от АМ “Струма” Срутище затвори АМ „Струма“ Засилени проверки за ползване на обезопасителни системи от днес до края на седмицата КАТ с масови проверки на шофьорите за алкохол и наркотици АПИ: Карайте внимателно по АМ “Струма” заради ремонти Усложнена ситуация на границата с Гърция Внимание шофьори! Авария в електропреносната мрежа в тунел „Железница“

От днес до края на седмицата у нас и във всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, ROADPOL, се провежда операция, в чийто фокус е ползването на обезопасителните системите в моторните преводни средства – колани, детски столчета, каски.

 

Главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“, ГДНП информира, че тази година организаторите на операцията отделят специално внимание на ползването на обезопасителни системи при превоза на деца, както и на колани от пътниците в превозните средства.

 

Според обобщени данни на ГДНП през изминалата година от екипите на пътя у нас са установени 93 737 случая на този вид нарушения.

 

По думите му глобата за това е 50 лева, но по-важното е, че всеки един от нарушителите е пренебрегнал собствената си безопасност, както и тази на превозваните деца.

 

Той припомни, че ползването на колан е задължително и за водача, и за пътниците, независимо дали са на предната или задната седалка. „Екипите ще са безкомпромисни към онези родители, които превозват деца без задължителните обезопасителни столчета.

 

Освен, че ги поставят в риск, възрастните изграждат в децата и неправилно поведение като участници в движението по пътищата. Крушарски отбеляза, че през изминалата 2020 г. у нас са констатирани 1490 случая на подобен вид нарушения.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN