.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.03.2021 16:05

Коментари 1 / Видяна 1636

Учители от ДГ №10 се превърнаха в приказни герои и зарадваха своите възпитаници (Снимки)

 Приказни герои показаха на децата от детска градина №10 „Мак“ в Благоевград как да се движат безопасно по улиците на града.

 

С много смях и усмивки малчуганите посрещнаха Вълчо, усмихнатата Червена Шапчица и баба Яга и заедно учиха какво означават цветовете на светофара, къде е позволено да се пресича, видовете пешеходни пътеки.

 

Идеята за образователната постановка „Весел светофар“ е на директора на детското заведение г-жа Галина Арабаджиева, а в ролята на приказните герои влязоха самите учители.

 

Децата от различните групи на детското заведение пък активно се включиха в организираните тематични игри и състезания и освен че вече знаят повече за безопасното движение по улиците, успяха и да се позабавляват със своите любимци.

 

Представлението „Весел светофар“ в ДГ №10 е нестандартен, но работещ начин децата от детските заведения да имат достъп до сценичното изкуство в условията на пандемия.

 

 

 Вече цяла година малчуганите са лишени от театралните представления, които традиционно гостуваха в детските градини поне веднъж в месеца.

 

 

Забраната на тези мероприятия е една от ограничителните мерки, въведени в борбата с корона вируса. Колективът на ДГ №10 „Мак“ обаче показа, че въпреки ограниченията заради Ковид кризата, има ли желание, може да се направи така, че животът в детската градина да бъде минимално засегнат от случващото се навън.

Коментари:

Мама, 02.03.2021 07:44

Най-добрата детска градина с най-милите госпожи!

1