.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.02.2021 14:07

Коментари 0 / Видяна 1306

Премиерът Бойко Борисов: Понеделник вечер всички на заведения, но ще обясните на хората, че пандемията не е минала

 

Понеделник вечер всички на заведения, но ще обясните на хората, че пандемията не е минала. Това става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

 

Министър-председателят инспектира пречиствателната станция в Чирпан заедно с кмета на Общината Ивайло Крачолов, като отбеляза, че вече не може да проследи вече колко подобни вече са направени.

 

„Ще обясните на хората, че пандемията не е минала. Нашите съседи в Гърция повече са заболели от нас. В Сърбия - два пъти повече. Отварянето на ресторантите не е знак, че да почнем да се заразяваме наново. Аз винаги съм казвал, че разчитам на чувството на самосъхранение и интелигентността на българина“, допълни той.

 

Бойко Борисов припомни, че тази вечер в България се очаква да пристигнат 57 000 дози от ваксините на AstraZeneca. Той увери, че има готовност те веднага да бъдат разпределени.
"За наша радост вчера имаме към 16 000 ваксинирани, предишния ден – 19 000, по-предишния – 21 000.

 

И днес се ваксинира. Всички виждат колко бързо и организирано, и не само първата, втората, третата, съответно листите, които събираме, СИК, ЦИК, но и всички желаещи. Полагаме огромни усилия на минутите да ги разкараме. Това са световни доставки. Два дни имахме Европейски съвет, на който всички колеги до един настояват да се спазват договорите и да пристигат ритмично ваксините така, както трябва“, посочи премиерът.

 

Той коментира и предстоящите избори, като посочи, че след вота трябва да се състави стабилен кабинет и то с максимално съгласие. 

E79 News
Тагове:

Коментари: