.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.02.2021 15:38

Коментари 0 / Видяна 1158

По предложение на Тасков: ОбС върна за преразглеждане в комисия предложението, касаещо подоходния критерии за настаняване в общинско жилище

 

В над 5-часовота заседание на Общински съвет Благоевград, много бяха спорните въпроси, по които местните парламентаристи заседаваха.

 

Освен темата, свързана с Бюджета, сериозна дискусия се оформи и около предложението за промяна на наредбата, касаеща настаняването на лица в общински жилища. Във връзка с внесено предложение за промяна на доходния критерии, общинският съветник Радослав Тасков призова текстът да се прецизира.


Той обясни, че се е стигнало да това предложение, след като от страна на Община Благоевград е била проведена кампания за ревизия на наемателите.

 

„В рамките на тези два месеца към мен, а и към колегите, се обръщат наематели, които се притесняват, че ще бъдат изгонени, защото са получили уведомителни писма. Сред тях има медицински лица, които са получили допълнителни възнаграждения, защото са работили на първа линия. Съгласен съм, че за едни конкретни случаи не е редно да променяме наредбата, но сме длъжни да отговорим по някакъв начин. Нямаме право да гоним хора, защото след пандемията, те ще се върнат на старите си възнаграждения, а ние ще сме и прекратили договорите”, каза още той.


Тасков добави, че има наематели, които вече 10 – 15 години обитават дадени жилища, инвестирали са в тях средства. Той предложи да се направи промяна в наредбата, като се регламентира, че хората, които по време на Ковид кризата, са получили по-високи възнаграждения, няма да бъдат гонени.


В крайна сметка разумът надделя и местните парламентаристи приеха този текст да бъде върнат в комисията. Също така лицата, които по този критерии, са били определени като нямащи право да живеят в общинско жилище, ще бъдат извадени от списъка.
 

E79 News
Тагове:

Коментари: