.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.02.2021 11:27

Коментари 0 / Видяна 1444

Общинският съветник Радослав Тасков: Всички искаме Благоевград да има модерен зоопарк, но не за сметка на инфраструктура и спорт

 

Нашата група ще подкрепи рамката на бюджета, включително и направените промени, които са в Приложение № 12, както и предложението на Комисията по младежата и спорта.

 

Това каза общинският съветник Радослав Тасков по време на дебатите около Бюджет 2021 година на Община Благоевград. Той отбеляза, че не са против Благоевград да има модерен зоопарк, където всички граждани и гости да могат да се разхождат, но не е редно в бюджета да се залагат 450 хил. лв. за изграждане на клетка за големи котки.

 

„Смятам, че това трябваше да се направи преди, а не този обект да се включва в бюджета. Казахте, че само около 500 хил. лв., са необходими за клетка ма лъвовете и че само една от клетките отговаря на изискванията за лиценз. На всички ни е ясно, че за да има модерен зоопарк трябват между 5 – 10 млн. лв. Още повече, че като се гледа един бюджет, трябва да има баланс на интереси”, каза още Тасков.


Общинският съветник подчерта, че цената, която се предлага за изграждането на клетката е безумно висока. „Чух, че ще правим най-модерната клетка на Балканския полуостров. Малко ми звучи като „На гол тумбак, чифте пищови”. На фона на това, че има улици, които се нуждаят от ремонт, че мазетата на хората се наводняват с минерална вода”, уточни той.


Тасков напълно подкрепя и предложението за облагородяване на пространството в парка около Американския университет, където от години хората сигнализират, че липсва предпазна ограда около реката, което създава предпоставки за инциденти.


Относно предложението за допълнителни средства за спорт, Тасков посочи, че категорично трябва да се увеличи субсидията за спорт. „Тъй като имаше закачака между млади и стари съветници, ще ви кажа, че няма млади и стари, има можещи и не можещи”, завърши изказването си Радослав Тасков.


Зам.-кметът Ясен Попвасилев, както и кметът на Община Благоевград инж. Румен Томов казаха, че при всички положения ще се мисли за търсенето на по-добри и по-евтини варианти за изграждането на въпросната клетка за лъвовете. Инж. Томов посочи, че ще проведе среща със строителни фирми, на която ще се обсъди точно този въпрос и ще се търсят по-евтини варианти.

 

Той допълни, че по отношение необходимостта от парапет на река Бистрица при Американския университет, със сигурност трябва да се постави такъв.
 

E79 News
Тагове:

Коментари: