.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.02.2021 16:55

Коментари 0 / Видяна 1468

Първо в Е-79! Д-р Кирил Алексиев бе избран за директор на Регионален исторически музей – Благоевград

 

Преди минути на страницата на Община Благоевград бе публикуван резултатът от проведения конкурс за директор на Регионален исторически музей –Благоевград.

 

С най-висок резултат от явилите се кандидати, се е класирал д-р Кирил Алексиев, който до сега бе временно изпълняващ длъжността директор. Той бе определен за този пост, след като мандата на предходния директор Христина Цонева, изтече.


До конкурса за директор на Регионален исторически музей – Благоевград бяха допуснати трима кандидати,а именно д-р Денис Исаев, д-р Христина Цонева и д-р Кирил Алексиев.


Припомняме, че и друга културна институция в Благоевград има нов директор. Това е Регионална библиотека „Димитър Талев” – Благоевград, която ще се ръководи от Дора Ангелова. Тя всъщност бе единствен кандидат, така че изборът и не бе изненада за никого.


Що се касае до конкурсът за РИМ – Благоевград, в месеците назад имаше доста спекулации по темата, като не веднъж за поста се спрягаше Христина Цонева.

 

В крайна сметка журито е преценило, че културната институция трябва да продължи да се ръководи от досегашният ѝ директор.
 

E79 News
Тагове:

Коментари: