.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.02.2021 10:20

Коментари 0 / Видяна 802

Ваксинираните с АстраЗенека да не пият повече от 50 грама твърд алкохол вечерта след дозата

Още по темата: Ужасът продължава! Откриха нов вариант на COVID-19 Борисов: Искаме електронен паспорт за ваксинирани и преболедували, за да пътуват свободно Проф. Ангелов към AstraZeneca: Нямаме нужда от учтивост, а от ваксини Захариева: В най-скоро време ще има и четвърта ваксина срещу COVID-19 Проф. Чобанов: „Зелените коридори“ за ваксинация са другото име на хаоса Ангелов остро към "АстраЗенека": Изпратете 52 000 дози още утре Пристигнаха още ваксини на Moderna у нас Първата доза от ваксината срещу COVID-19 дава висока степен на защита При 70% ваксинирани и преболедували българи – Ковид пандемията угасва Кога получаваме сертификат за ваксинация срещу COVID-19?

Доста обаждания имаше тази нощ от хора, които са вдигнали температура след поставянето на ваксината на АстраЗенека вчера.

 

Но това не е тревожно, в рамките на 24 часа преминава.

 

 Това заяви директорът на "Пирогов", къдото първо стартира масовата ваксинация у нас, проф. Асен Балтов.

 

Утре ще се вземе решение и дали зеленият коридор за всички, които искат да се ваксинират, да продължи и през седмицата, не само през уикенда. Хората, които не са здравно осигурени и нямат личен лекар, също могат да се наредят на опашките за ваксина.

 

Добре е хронично болните да носят документи за заболяването си, за да се ориентират медиците за състоянието им и при необходимост да се вземат мерки, уточни професорът.

 

Хората, които се ваксинират с АстраЗенека, да не пият алкохол вечерта след ваксинацията, посъветва Балтов. Той уточни, че няма предвид чаша вина, а повече от 50 грама твърд алкохол.

 

Според Балтов е добре преди ваксинация хората да си направят тест, за да проверят дали не са преболедували безсимптомно Ковид 19.

 

Ваксинираните трябва да носят лични предпазни средства и да спазват дистанция, за да пазят околноти, категоричен бе директорът на "Пирогов".

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN