17 Септмври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.02.2021 16:31

Коментари 0 / Видяна 1242

Студ и сняг през уикенда

Още по темата: Проф. Кантарджиев: Ваксинирайте децата, особено хронично болните Как да се предпазим от жегата? Понижаване на температурите в следващите дни Дъждът спира, следобед вече няма да е облачно Какво време ни очкава през седмицата, идва ли пролетта? ПСС: Внимание - има лавинна опасност в Рила! Бавно затопляне от утре, пролетни температури идната седмица Пролетта в Европа ще закъснее Студ и сняг през уикенда Зимата се завръща със силен вятър, студ и сняг

Истинска зима ще маркира двата почивни дни.

 

Времето ще е студено, очакват се и нови снеговалежи. В събота сутринта ще се покаже слънцето, но то ще „хапе” с ниски температури между минус 5 и минус 10 градуса.

 

Вятърът ще отслабне и вече ще е с по-незначителни пориви. В хода на деня температурите ще се повишат, но ще останат в стойности около и малко над нулата, в интервала от минус 4 до плюс 1 градус - в сила е жълт код за отрицателни средноденонощни температури в цялата страна.

 

Облачността от югозапад ще се увеличава и по-късно следобед ще завали сняг – първо на югозапад, после и в централните и източните части на Южна България.

 

В неделя ще вали сняг – в по-значителни количества в южната половина на страната. Вятърът ще се усилва – по-осезаемо в Източна България, а температурите ще останат ниски – сутринта отново между минус 5 и минус 10 градуса, а през деня около нулата. До вечерта снежната покривка ще достигне между 10 и 20 сантиметра.

 

Следващата седмица ще е студена. До понеделник сутринта снеговалежът покрай поредния средиземноморски циклон ще спре.

 

Облаците ще се разкъсат, което е предпоставка за много студено време. Ще продължи да превалява сняг в незначителни количества, но ще се показва и слънцето.

 

През цялата работна седмица термометрите ще се задържат в интервала минус 5-минус 10 градуса сутрин и около нулата през деня. Около средата на седмицата при ясно време в някои затворени котловини студът ще чукне стойности и под минус 15 градуса.

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN