.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.01.2021 11:05

Коментари 0 / Видяна 1712

Благоевградските ресторантьори се включват в протеста

Представители на ресторантьорския бизнес в Благоевград се включват в националния протест на собствениците и персонал на затворени заведения в страната. Протестът ще се проведе днес пред Министерския съвет, под мотото "Марш към свободата" и се организира от браншови организации.

 

Освен отваряне от 1 февруари от бранша настояват и помощите за затворените заведения да се изплащат в рамките на календарния месец, за който е кандидатствано, а работещите в сектора, който е принудително затворен, да бъдат компенсирани достойно.

 

Това каза Васил Димитров, зам.-председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Благоевград.

 

 Според него не е справедливо ресторантите да са затворени, а големи вериги магазини да са препълнени с клиенти ежедневно. 

 

“Не разбирам каква е логиката да се отварят всички бизнеси, с изключение на нас. Каква е логиката в големите супермаркети да няма опасност от заразяване, а при нас да има?”

 

Димитров посочи и още един проблем - магазинчетата за алкохол и цигари, пред които всеки ден има струпване на десетки клиенти и никой не контролира това.

 

Васил Димитров посочи, че над 30% от работниците в ресторантьорския бизнес се преориентират и започват работа в други сфери, което поставя пред огромно изпитание собствениците, когато заведенията отворят отново.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN