.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.01.2021 13:10

Коментари 1 / Видяна 548

КПКОНПИ отнема имущество за над 1 млн. лв. в Петрич

 

С решение на Окръжен съд – Благоевград се отнема незаконно придобито имущество в размер на 1 264 178.83 лв. Искът на КПКОНПИ е уважен изцяло и в полза на държавата е отнето имущество от Руслан Иванов и Жулиета Димитрова от гр. Петрич – суми по сметки, суми по пазарна стойност на лек автомобил БМВ и от продажба на недвижим имот, както и парични средства от продажба на златни бижута, други благородни метали и монети.

 

Проверката на КПКОНПИ за доходите на Руслан Иванов е започнала след обвинителен акт от прокуратурата за данъчни престъпления – неплащане данъчни задължения в особено големи размери. Установени са значителни несъответствия в доходите на Иванов и Димитрова – като свързано с него лице, за което са предоставени доказателства пред съда.

 

Няма открит законен източник на доходите от продажба на злато и благородни метали, нито е представено доказателство, че те са наследствени.

 

Руслан Иванов не е упражнявал друга дейност по трудово правоотношение и няма регистрация като собственик или съдружник в търговско дружество, едноличен търговец или земеделски производител.

 

За Жулиета Димитрова също не е установено наличие на трудово правоотношение и така източник на законни доходи.

 

Окръжен съд – Бургас постанови решение, с което е уважен иск на КПКОНПИ на стойност 97 600 лв.

 

В полза на държавата се отнемат: апартамент в гр. Бургас, дворно място и 3 поземлени имота в селища в Бургаска област, 2 товарни и 13 леки автомобила (марки „Мерцедес“, БМВ, „Фолксваген“, „Рено“, „Форд“, „Фиат“, „Опел“).

 

Исковата молба е срещу Ал. Х., след привличането му в качеството му обвиняем от прокуратурата за това, че е държал акцизни стоки без бандерол – цигари.

 

В хода на производството Х. е починал, а обезпеченото от съда имущество, което се явява и предмет на отнемане, е преминало по закон в неговите наследници.

 

Съдебните решения на ОС – Бургас и ОС – Благоевград са влезли в сила.

E79 News
Тагове:

Коментари:

само питам?, 26.01.2021 16:00

На тия мангупи-милионери кой и на какво основание е дал социално жилище в маалата?

1
 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN