.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.01.2021 11:27

Коментари 0 / Видяна 3392

40 см сняг ни затрупва до часове

Още по темата: Дъждът спира, следобед вече няма да е облачно Какво време ни очкава през седмицата, идва ли пролетта? ПСС: Внимание - има лавинна опасност в Рила! Бавно затопляне от утре, пролетни температури идната седмица Пролетта в Европа ще закъснее Студ и сняг през уикенда Зимата се завръща със силен вятър, студ и сняг България Зимата се завръща: Студ и сняг ни чакат следващите дни Силна гръмотевична буря с градушка връхлетя Петрич и Сандански Жълт код за силен вятър в понеделник

 

Истинска ледена епоха се задава. Синоптиците от "Метео Балканс" огласиха прогнозата си за следващите часове, като според тях над страната през деня ще вали най-вече сняг, а очакванията за снежна покривка са от 10-15 см до цели 40 см.

 

Според тях причина за всичко това е циклон, който се образува над България.

 

Най-сетне идва дългоочакваната снежна обстановка, като прецедент, за значителни валежи и дори възможни снежни бури има в Източна България.

 

Жълт код за снеговалеж е в сила за цялата страна за днес, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 

Това означава, че времето е потенциално опасно.

 

За областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич е в сила и жълт код за обилни валежи от дъжд.

 

В областите Видин и Плевен ще има снеговалежи. Северозападният вятър ще създаде условия за виелици и навявания. В областите Търговище, Русе, Разград и Силистра след обяд ще завали сняг, като вечерта ще се усили.

 

В областите София, София-град, Монтана, Враца, Велико Търново, Перник и Кюстендил ще се образува снежна покривка.

 

След обяд вятърът ще се усили и в планинските райони ще има условия за снегонавявания.

 

Значителни валежи от дъжд, а в планининските райони - от сняг, се очакват в областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

 

Там се очаква количествата сумарен валеж да са между 15 и 30мм.

 

С усилването на вятъра от север, през нощта срещу сряда ще има условия за снегонавявания.

 

За областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас вечерта дъждът ще премине в сняг. Очакваните количества сумарен валеж за денонощието са между 20 и 35mm.

 

Там през нощта срещу сряда снеговалежът ще е интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания.

 

В областите Варна, Шумен и Добрич вечерта дъждът ще премине в сняг.

 

През нощта срещу сряда снеговалежът ще е интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN